bild4

Här nedan finns ett axplock av rekommenderade självhjälpsappar för dig med iPhone. Det är möjligt att dessa även finns för dig med annan sort av smartphone – sök i din telefons Appstore.

_____________________________________________________________________________

MemoAssist – för dig som behöver ett strukturerat dagsschema och påminnelser

MemoAssist är en app med en lättanvänd bild- och ljudbaserad kalender som har utformats för personer med olika former av funktionsnedsättning. MemoAssist ger kognitivt stöd för personer med ADHD, aspergers, autism, demens, stroke och andra former av hjärnskador. Fungerar också för dig med depression och utmattningssyndrom. Läs mer om appen här.

MemoAssist är mycket enkel att komma igång med och förskrivs som personligt hjälpmedel i många svenska landsting. Pris: Gratis första månaden på AppStore 


Återhämtningsguiden – för dig som mår dåligt

Återhämtningsguiden – för dig som mår dåligt är skriven för att kunna vara ett stöd i din återhämtning. Den är uppdelad i fyra kapitel och innehåller bland annat berättelser om återhämtning, var du kan söka stöd, samt vad som varit hjälpsamt för andra som mått dåligt. Den innehåller också verktyg som ger möjlighet till reflektion kring vad du kan göra för att må bättre. Skapare för appen är NSPH Skåne. PRIS: kostnadsfri på AppStore och Google Play.


iPsykologen

Denna app är bra om du känner dig stressad, ledsen eller oroad och är bra för dig om du inte lider av något allvarligt. iPsykologen innehåller bl.a ett diagnostiskt test där du får veta om du behöver söka hjälp. Du kan läsa om de sex vanligaste problemen och får möjlighet att prova på mindfullness-övning dvs. medveten närvaro. iPsykologen är en hjälp på traven för att må bättre och höja livskvalitén.

iPsykologen är framtagen och kvalitetsäkrad av Shouri Psykologkonsult och utgår från KBT – kognitiv beteendeterapi – som enligt den senaste forskningen visar sig mycket effektiv i behandlingen av de vanligaste diagnoserna. Den här appen kommer inte att bota dig, men vetskapen om dina problem är en bra start på att ta tag i ditt liv och själv påbörja vägen mot att få vardagen att gå ihop. PRIS: 55.00kr på AppStore.

IMG_4867


(5 * utav 5) Eyeful inspiration Cards

Träna din förmåga med att se livet från den ljusa sidan! Denna app innehåller inspirationskort som gör det lättare för dig att fokusera på vad du vill ha mer av i ditt liv! Börja fokusera på kärlek, lätthet, möjligheter och andra saker som du uppskattar!

Här hittar du inspirerande texter som hjälper dig att komma igång. Du kan spara, dela via e-post eller på social medier direkt från appen. Appen innehåller 26 kort. PRIS: 15.00kr på AppStore.

IMG_4868


(4,5 utav 5) Mindfulness Appen

Mindfulness Appen är ett verktyg för att bli mer närvarande i livet. Den hjälper dig med det som är allra svårast i mindfulnessutövandet – nämligen att komma ihåg att vara mindful.  Minfull Appen innehåller 4 guidade meditationer, 4 tysta meditationer med klockor, 1 guidad kroppsscanning, mindfulness notiser, påminnelse, statistik m.m.

Mindfulness Appen är till för alla som vill bli mer närvarande i livet, nybörjare och mer erfarna utövare. Vi hoppas att den kommer att förgylla din vardag och göra ditt liv mera intressant att leva!  PRIS: 15.00kr på AppStore

IMG_4869


(4* utav 5) Mindulness Appen II 

Mindfulness Appen II är både för dig som provat minfulness tidigare och redan har Mindfulness Appen (den blå) och vill få tillgång till fler övningar. Men den passar också perfekt för dig som tidigare aldrig har provat mindulness. Denna app innehåller bl.a 6 nya röstguidade meditationer, kroppsscanning, stående meditation, statistik och mycket, mycket mer. PRIS: 15.00kr på AppStore

IMG_4870


 

PepTalk

Du kommer at skratta och le med Pep Talk, som har en samling av klotter, aööa med en rolig och upplyftande ljudmeddelande. Använd Pep Talk för att uppmuntra dig själv när du känner dig nere eller för att styrka dig själv för att nå god framgång.

50 olika klotter, alla med sitt egna ljudmeddelande! PRIS: 7.00kr på AppStore

IMG_4885

 

 

 

 

 

 

 

 


COUNT – DOWNS

Helt vanliga Nedräknings appar kan man använda sig av om man tex bestämmer sig för att nu ska jag klara mig i minst 60 dagar eller 100 dagar för att inte skada mig själv trots att jag har svårt att stå ut. Detta är ett bra sätt att träna att stå ut när det är svårt och för att stärka sig själv att jag klarar detta. Ett tips som kommer från en person som använder sig av detta i sin kamp att bli fri självskadebeteende.

Dessa 3 appar rekommenderas:

Day Countdown                                                        iCountdown Lite

Countdown Countdown1

PRIS: 9.00kr på AppStore                                  PRIS: Gratis på AppStore

All my days

Countdown2

PRIS: Gratis på AppStore