På denna sida hittar ni sådant som sker inom brukarrörelsen och inom psykiatrin och inom neuropsykiatrin på olika håll i vårt avlånga land som vi på TÖRNSTRÖM:s återhämtningskonsult vill informera Er om via att länka Er vidare till. Det kan vara allt från nya artiklar, nya påfund, nya utbildningar som vi inte tidigare har nämnt på denna sida etc.
(Datumen står för den dagen inlägget skrivs på denna sida och har alltså inget att göra med inläggets innehåll.)


2018-12-14

Öppna kurser om psykisk (o)hälsa hos RSMH

Nu har RSMH-utbildning lagt in datum för öppna kurser på deras kansli i Stockholm under våren 2019, med möjlighet till att anmäla sig redan idag. Det är kurser som Första Hjälpen till Psykisk Hälsa, Brukarinflytande/Empowerment, Återhämtningsinriktat förhållningssätt och Bättre bemötande. Läs mer här.


2018-12-13

Spridningskonferens om Återhämtningsguiden i Göteborg, Lund & Stockholm

NSPHSkåne skapat Återhämtningsguiden som är ett skriftlig material som kan fungera som verktyg för den som mår psykiskt dåligt och är i behov av återhämtning. Under vinter 2018-2019 kommer det ut en Återhämtningsguide för anhöriga. Ta del av deras spridningskonferens i Göteborg, Lund och i Stockholm under våren 2019. Läs mer här.


2018-12-13

Handbok för brukarstyrd brukarrevision

Den 15 november hade RSMH sin releasing av ovanstående handbok. Denna kan beställas av Projektledare isabella.canow@rsmh.se Läs mer om RSMH:s Brukarstyrda brukarrevisioner här.