joei2015_fotografannikaskoglov11

Namn: Jouanita Törnström, 45 år
Gör idag: Jobbar som Återhämtningskonsult inom egna företaget med huvudsak föreläsningar och kurser inom psykisk (o)hälsa. Är en av Sveriges främsta föreläsare inom psykisk ohälsa idag. Har även en deltidsanställning på RSMH Stockholm som utbildningsadministratör och kursledare samt en anställning som Kommunikatör och konsult på Forum för Brukarinflytande i Uppsala. 
Ideellt arbete: Sitter med i valberedningen i BRiU (Brukarnas Revisionsbyrå i Uppsala).
Utbildningar: Leg. Psykiatrisjuksköterska med en medicin kandidatexamen, 1999. Hjärnkolls Attitydambassadör 2010, Instruktör i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa, 2012. Brukarrevisor 2013. 
Antal föreläsningar: 13 års erfarenhet som föreläsare och över 300 föreläsningar sedan debutföreläsningen 2005 och 12 års erfarenhet som kursledare med närmare 100-tals kurser i ryggsäcken.
Talarförmedling: Finns med hos Psykepedia & Funka för livet samt Hjärnkoll Riks och Hjärnkoll Uppsala. 
Bor: i villa i Uppland
Familj: Man och två söner samt tre katter Texas, Dallas & Simba
Tidigare diagnoser: Ångest & Ätstörning 1991 – 2008, Depression 1992-2008 och Borderline 2000-2008
Anhörigerfarenhet: son med med ADHD kombinerad 2018 samt så finns psykisk ohälsa i familjen och inom släkten
Återhämtad: Sedan hösten 2008 – diagnosen avskrevs det året.
Aktuell med: Böckerna “Ansiktet bakom masken – om att vara borderline” 2004, 2012
och boken “Våga Säga Ja till livet – om att övervinna borderline”, 2013
Får mig att må bra: Att krama mina söner och ge dem fulländad uppmärksamhet, att få så – odla och plantera växter/grönsaker i mitt växthus samt att umgås med mina vänner. Älskar att bada i vårt spa´ och att få jobba med det jag tror på och brinner för
Framtidstro: Ska leva tills jag blir 100 år
Motto: “Ge aldrig upp”

Jag, Jouanita Törnström

Efter att själv ha mått dåligt i psykisk ohälsa sedan mitten av tonårstiden är jag idag helt återhämtad och arbetar som återhämtningskonsult i det egna företaget. Förutom föreläsningsverksamhet i egen regi är jag aktiv kursledare för RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) sedan 2006 och håller kurser hos dem i Bättre bemötande samt i Återhämtningsinriktat arbetssätt för främst personal inom kommun, landsting och socialpsykiatrin. Tillsammans med RSMH-utbildning men också i egna företaget håller jag som instruktör även i kurserna i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa. Jobbar även på deltid hos dem som Utbildningsadministratör.

Jag är även utbildad “Attitydsambassadör” hos (H)järnkoll sedan 2010 och är ute och föreläser inom ämnet med egen erfarenhet av psykisk (o)hälsa. Jobbar även en gång i veckan på Forum för Brukarinflytande i Uppsala där jag ansvarar för att sprida information om projektet som deras Kommunikationskonsult.

Jag har tidigare erfarenhet av liknande uppdrag som Konsulter i vården som Patientcoach under en projektperiod via föreningen Balans i Norra Stockholms psykiatri och även som Brukarrevisor för Brukarnas Revisionsbyrå i Uppsala.

Filmen ovan visar min föreläsningspresentation för skolor.