Namn: Jouanita Törnström, 47 år
Smeknamn: Joei
Gör idag:
 Jouanita har nu ett längre tids uppehåll från samtliga utbildningar efter att ha jobbat i 14 år som föreläsare/utbildare som resulterade till detta företag som Återhämtningskonsult inom psykiatri med huvudsak föreläsningar och kurser inom psykisk (o)hälsa.
Tidigare verksam: Är en av Sveriges främsta föreläsare inom psykisk ohälsa med huvudsakliga inriktning på borderline, bemötande & återhämtning. Har även haft en deltidsanställning på RSMH Stockholm som utbildningsadministratör och varit deras kursledare sedan 2006, samt hade en anställning som kommunikatör och konsult på projektet Forum för Brukarinflytande i Uppsala. 
Ideellt arbete: Satt med i valberedningen i BRiU (Brukarnas Revisionsbyrå i Uppsala).
Utbildningar: Leg. Psykiatrisjuksköterska med en medicin kandidatexamen, 1999. Hjärnkolls Attitydambassadör 2010, Instruktör i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa, 2012. Brukarrevisor 2013. 
Antal föreläsningar: 14 års erfarenhet som föreläsare och över 300 föreläsningar sedan debutföreläsningen 2005 och 13 års erfarenhet som kursledare med närmare 100-tals kurser i ryggsäcken.
Talarförmedling: Har jobbat via Psykepedia & Funka för livet samt Hjärnkoll Riks och Hjärnkoll Uppsala. 
Bor: i villa i Uppland
Familj: Man och två söner, en massa kaniner samt tre katter Texas & Dallas
Tidigare diagnoser: Ångest & Ätstörning 1991 – 2008, Depression 1992-2008, Borderline 2000-2008, Utmattningsdepression 2019 – , medelsvår ADHD 2019 (autismaspektrum 1 2019).
Anhörigerfarenhet: yngsta sonen svår ADHD (2018) och äldsta sonen har medelsvår ADHD (2020) samt så finns psykisk ohälsa i familjen och inom släkten
Återhämtad: Sedan hösten 2008 – diagnosen avskrevs det året.
Utgivna böcker “Ansiktet bakom masken – om att vara borderline” 2004, 2012
och boken “Våga Säga Ja till livet – om att övervinna borderline”, 2013
Får mig att må bra: Att krama mina söner och ge dem fulländad uppmärksamhet, att få egentid med min adopterade mamma, så – odla och plantera växter/grönsaker i mitt växthus, få förverkliga mina kreativa idéer samt att umgås med mina vänner. Älskar att bada i vårt spa´ och jobbet med det jag tror på och brinner för
Framtidstro: Ska leva tills jag blir 100 år
Motto: “Ge aldrig upp”

Jag, Jouanita Törnström

Efter att själv ha mått dåligt i psykisk ohälsa sedan mitten av tonårstiden är jag idag helt återhämtad och arbetar som återhämtningskonsult i det egna företaget. Förutom föreläsningsverksamhet i egen regi är jag aktiv kursledare för RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) sedan 2006 och håller kurser hos dem i Bättre bemötande samt i Återhämtningsinriktat arbetssätt för främst personal inom kommun, landsting och socialpsykiatrin. Tillsammans med RSMH-utbildning men också i egna företaget håller jag som instruktör även i kurserna i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa. Jobbar även på deltid hos dem som Utbildningsadministratör.

Jag är även utbildad “Attitydsambassadör” hos (H)järnkoll sedan 2010 och är ute och föreläser inom ämnet med egen erfarenhet av psykisk (o)hälsa. Jobbar även en gång i veckan på Forum för Brukarinflytande i Uppsala där jag ansvarar för att sprida information om projektet som deras Kommunikationskonsult.

Jag har tidigare erfarenhet av liknande uppdrag som Konsulter i vården som Patientcoach under en projektperiod via föreningen Balans i Norra Stockholms psykiatri och även som Brukarrevisor för Brukarnas Revisionsbyrå i Uppsala.

Filmen ovan visar min föreläsningspresentation för skolor.