bild6


Här nedan hittar du en lista på olika självhjälpsböcker. Listan 
uppdateras allt eftersom. Har du läst en bra självhjälpsbok som du tycker ska synas här? Berätta gärna för oss så kan vi tipsa andra. Som tack får Du 3 stycken av vårt bokmärke (värt 15kr/styck).


Dyer. W. Slut på ursäkterna: bryt vanemässiga tankemönster. 2012

slut-pa-ursakterna-bryt-vanemassiga-tankemonster

Vi har all den unika kraft vi behöver för att styra vårt liv kraften att göra och handla precis som vi vill. Men vi har också tvivel och rädslor som ofta hamnar i vägen för våra drömmar och chanser att uppnå det vi längtar efter. Hur kommer man förbi den där lilla rösten inombords som säger: Jag kan inte?
I den här boken visar författaren Wayne W. Dyer att vi kan göra det genom att sluta tvivla och börja tro. Han presenterar sju principer som hjälper dig att bryta vanemässiga tankemönster och han berättar hur våra tankar, känslor och beteenden påverkar vårt liv och hur vi kan förändra dem och finna inspiration, entusiasm och fantastisk självkänsla.

 

  • Tanner. S. Att ta sig upp när man själv är nere – hjälp till självhjälp vid depression. 2008

9789127115798_200_att-ta-sig-upp-nar-man-ar-nere-hjalp-till-sjalvhjalp-vid-depressioner_pocket

Depressioner är vanliga, så vanliga att de har kallats för ”själens förkylningar”. Och depressioner kan drabba oss alla, somliga lindrigare och andra allvarligare.

Denna ”självhjälpsbok” i depressionsbehandling anknyter till det kognitiva psykoterapeutiska synsättet, nämligen att det är våra tankar som avgör hur vi mår. Genom att lära oss att styra våra tankar kan vi påverka vår sinnesstämning och ta oss ur depressiva onda cirklar.

Att ta sig upp när man är nere är en praktisk, jordnära och – trots det allvarliga ämnet – humoristisk bok till hjälp för dem som själva kämpar med depressioner och för dem som professionellt eller privat vill hjälpa deprimerade medmänniskor..

 

  • Törnblom. M. Självkänsla nu – din personliga coach visar hur. 2006

9789172320369_200_sjalvkansla-nu-din-personliga-coach-visar-hur_pocket

Mia Törnblom arbetar som coach i personlig utveckling. Hon har själv lyckats ta sig ur ett nattsvart mörker och lever idag ett glädjerikt liv, fyllt av kraft och energi. I sitt arbete coachar hon företagsledare, idrottsstjärnor, unga människor som farit illa- alla som har modet att våga förändra sitt liv. Här presenterar hon sitt framgångsrika träningsprogram.

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når- vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan heller inte uppskatta det vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik- och i slutändan kan vi förlora vår livslust. På ett enkelt och tydligt sätt visar författaren hur vi kan stärka självkänslan och bli medvetna om den egna personlighetens värde. Boken är som klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt!

 

  • Törnblom M. Samlade tankar om självkänsla. 2012

mia_tornbloms_samlade_tankar_om_sjalvkansla-13637896-frnt

Reviderad utgåva av klassikerna Självkänsla nu! och Mera självkänsla!

Äntligen kommer en uppdaterad och reviderad utgåva av Mia Törnbloms två första böcker ihopslagna till den fylliga Allt om självkänsla – som även innehåller helt nyskrivna delar. Mia är en av landets mest efterfrågade föreläsare och utbildare och hon vidareutvecklar ständigt sina tankar och metoder. Nu får även bokläsarna chansen att ta del av detta.

För sex år sedan kom Mia Törnbloms banbrytande bok Självkänsla nu!. Den blev en stor succé och hon var snabbt det ledande svenska namnet inom personlig utveckling. Därefter har hon skrivit flera framgångsrika böcker och även självbiografin Så dumt! om sin väg från missbruk och kriminalitet till självrespekt och förlåtelse.