Det finns olika studiecirklar för dig som mår psykiskt dåligt dvs för dig som är patient/brukare. NSPH (Nationell Samverkan Psykisk Hälsa) har bl.a tagit fram material för bl.a 4 värdefulla cirklar vars material går att beställa hos dem: Din egen berättelse, Din egen makt, Med starkare röst och Din rätt.

Att gå en studiecirkel behöver nödvändigtvis inte kostar många slantar. I vissa fall kan man även gå dessa cirklar kostnadsfritt beroende på vem som håller i dem. Om man är inlagd på en vårdavdelning, bor på ett behandlingshem eller gå i öppenvård så kan man alltid föra det på tal om att man tycker det skulle kunna vara intressant att gå en studiecirkel och fråga då den verksamheten om inte de skulle kunna hjälpa till att dra igång en sådan. Många gånger så finns det också studieförbund som håller i studiecirklar alternativ olika patientföreningar.

Hos oss på TÖRNSTRÖM:s Återhämtningskonsult inom psykiatri hittar du följande cirklar.

– Din egen berättelse
– Coach Board Game
– Livsmod, Livsglädje, Livsmening

Hos NSPH hittar Du följande studiecirklar

Din egen makt
Med starkare röst
Din rätt

… är ni en lagom stor grupp på minst fem deltagare och behöver en studiecirkelledare är ni välkomna att anlita Törnström. Cirkelträffarna är vanligtvis mellan 10-15 gånger med undantag och beroende av cirkel.

Studiecirkel-Min-återhämtningsplan-2011-2012

Ännu en viktig studiecirkel som är framtagen från IFS är Min återhämtningsplan. Denna finns för att ladda ner och skriva ut.