Det går att må bra igen efter att ha drabbats av utmattningssyndrom. I föreläsningen “Skynda långsamt – om utmattningssyndrom – bemötande & återhämtning” berättar vi hur. Välkommen att boka föreläsning om utmattningssyndrom redan i dag!

 

Föreläsning om utmattningssyndrom för företag, myndigheter och andra organisationer.

 


pdfikon  Ladda ner produktblad om Föreläsning om utmattningssyndrom (pdf)

Boka föreläsning

 


 

“Skynda långsamt – föreläsning om utmattningssyndrom – bemötande & återhämtning”

Utmattningssyndrom har de senaste åren blivit en folksjukdom. Enligt Arbetsmiljöverket sjukskrivs varje år 32 000 personer i Sverige med diagnoser som tyder på att de är utbrända, har “gått in i väggen” eller drabbats av utmattningssyndrom, som är den medicinska termen. Mer än hälften av de sjukskrivna är kvinnor.

Ur innehållet

   • Skillnaden mellan utmattningsdepression och utmattningssyndrom
    – definition, symptom och behandling.
   • Veronicas resa från då till nu.
   • När bägaren rinner över.
   • Vad hjälpte?
   • Vad är gott bemötande? Hur kan vi bli bättre på att bemöta varandra?
   • Vad är återhämtning från psykisk ohälsa? Hur kan vi stödja återhämtning? Förutsättningar för återhämtning?
   • Hur kan vi förebygga utmattningssyndrom på arbetsplatsen? Så gör du som chef – så gör du som kollega.
   • Gruppdiskussion och värderingsövning.

Veronica Malm föreläser ur egen erfarenhet om sin resa med utmattningssyndrom som skedde då hon jobbade på ett känt företag i Uppsala, om kampen och vägen ur. Vad har varit viktigt under resans gång? Hur kan man bäst bemöta någon som mår dåligt på arbetsplatsen? Hur kan man förebygga utmattningssyndrom?

Föreläsningen sker i samarbete med återhämtningskonsulten Jouanita Törnström som föreläser om “Bättre bemötande” och “Återhämtning från psykisk ohälsa”. Vad är ett bra bemötande och hur kan vi bli bättre på att bemöta personer som mår dåligt i arbetslivet? Återhämtning som begrepp – vad innebär det och hur kan man stödja någon till återhämtning från psykisk ohälsa?

Målgrupp

Verksamheter inom offentliga sektorn, utbildningar, kyrkan, privata små som stora företag, myndigheter och andra med intresse inom området.

Tid

4,5 timmar (inklusive paus)

Utbildare

Veronica Malm  – utbildad Hälsopedagog och Attitydambassadör för (H)järnkoll. Idag jobbar Veronica som verksamhetsutvecklare på SeSam i Uppsala. Läs mer om Veronica Malm här.
Jouanita Törnström – återhämtningskonsult inom psykiatri, erfaren föreläsare och utbildare på RSMH-utbildning samt Legitimerad Sjuksköterska. Jouanita har lång erfarenhet av psykisk ohälsa bland annat borderline som hon idag är återhämtad ifrån.

 

Boka föreläsning om utmattningssyndrom

För bokning, offertförfrågan och mer information, kontakta Jouanita Törnström.

E-post: info@aterhamtningskonsult.se (Vi nås lättast på mejlen.)
Telefon: 070 – 332 54 21 (telefonsvarare och sms)

[contact-form-7 id=”44″ title=”Kontaktformulär”]