Julen på intåg

Det är den 15 december, 2013 idag. Julen står vid dörren. Och jag vet i mitt innersta att denna tid är inte alltid så uppskattad av många människor. En del tycker att det är en otroligt jobbig tidpunkt. Jag har också tyckt så en gång i tiden. Men nu, nu tycker jag bara att det är så mysigt. Fast, jag kan ändå inte låta bli att sakna de jularna som jag ändå uppskattade hemma som barn. Även om jag hade en jobbig uppväxt så var ändå julen trevlig, minns jag. Vi var många som firade oftast. Kalle Anka var ett måste kl: 15.00. Sen åt vi “danskt julbord” med kalkon och sötpotatis, sås och ris a la malta till efterrätt. Ett par timmar senare vanligtvis runt 20-tiden på kvällen så var det dax för jultomtens entré. Det var jularna, vita som gröna. Sen har det varit si så där med jularna som vuxen. Det var ofta ganska osäkert om jag ens fick fira julen hemma när jag väl hade flyttat hemifrån. Jag började söka mig åt annat håll, andra platser att fira julen. Men i mitt hjärta så har jag ändå vilja fira julen med “familj”. Jag har alltid tidigare sörjt att jag inte har haft en riktig familj. Den familj som bor i mitt hjärta. Där man är mån om varandra och tar hand om varandra. Nå… i stället så försöker jag nu skapa den familjen för min man och mina pojkar. Det är svårt, men… jag kan inte göra mer än mitt bästa. Nu älskar jag julen igen med julpynt, klappar och julbak, vit som grön jul.

Och… Du, glöm inte att ha en SuperBra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *