De 4 personligheterna…

När jag var som sjukast så upplevde jag att jag var 4 stycken olika Jouanita. Först var det “Den vita Jouanita”. Det var hon jag föddes som. Hon som var så glad, snäll och duktig. Som älskade livet och var väldigt social. Och hade de alla positiva egenskaperna som bara finns. Men det var också hon som år 2000 så småningom förvarades hos min kontaktperson Annette – Annette som stod för hoppet. Därför att “Den svarta Jouanita” tog makten i min kropp och helt och hållet trängde ut “Den vita Jouanita”. “Den svarta Jouanita” – var styrd av djävulen, hatade livet, ville bara dö, var ensam, negativ till allt, hatade allt osv. Och hon var den starkaste i min kropp. P.g.a av “Den svarta Jouanita” så föddes “Den okontrollerbara Jouanita”. Hon var styrd av “Den svarta Jouanita” men hennes starkaste egenskap var att hon var så himla impulsiv. Hon gjorde saker och ting helt utan att tänka sig för och sa saker och ting utan att tänka sig för. Och hade förutom den egenskapen alla de egenskaper som “Den svarta Jouanita” hade som alltså var styrd av djävulen. Och p.g.a av “Den impulsive Jouanita så föddes “Den skuldbejakande Jouanita”, vilket också var den sista.  Hon var också styrd av “Den svarta Jouanita” men hon hade ändå lite hjärta. Hon fick alltid så jädrans dåligt samvete av allt det som “Den okontrollerbara Jouanita” ställde till med.

Dessa 4 personligheterna dök upp i mig en tid efter att jag fick min diagnos. Rätt som det var så var dem bara där. Var jag förstod så är det detta som även kallas “Dissociativ personlighet”. Den beskriver ett tillstånd där en enskild individ uppvisar distinkta multipla personligheter, där varje alter ego har olika mönster vad gäller uppfattningar och interaktion med sin omgivning. Helt otroligt!

Idag, är jag tack och lov, bara Jouanita  Och… Du glöm inte att ha en SuperBra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *