Psykisk ohälsa och gravid

Igår torsdagen den 18 maj, hade jag en första föreläsning för Uppsalas barnmorskor inom öppenvården. Så intressant. Delade denna föreläsning med min kollega Anna-Karin Ericsson. Har föreläst sedan 2005 och har närmre 300 föreläsningstillfällen bakom mig. Men detta var andra gången som jag föreläste direkt till personal inom somatiska (kroppsliga) vården. Det kändes mycket speciellt. Och ja.. jag har ju bara erfarenhet av bra bemötande från min barnmorska, vilket har varit otroligt värdefull. Att känna sig sedd, lyssnad på och tagen på allvar är ju A och O kan jag tycka i graviditeten och med erfarenhet av psykisk ohälsa.

Tror det var år 2006 som jag fick den första förfrågan från somatiken dvs. inte psykiatri utan från Folktandvården i Uppsala. De önskade att jag kom och föreläste om hur de ska bemöta någon med psykisk ohälsa i tandläkarstolen. Kul och utmanande med förfrågningar från nya aktörer där jag får tänkta till lite när jag skapa föreläsningspresentation och får tänka… hur var det för mig? Vad var viktigt för mig? Vad funkade bra och vad fungerade mindre bra?

Idag, har vi andra föreläsningen för ett nytt gäng Uppsala barnmorskor på psykiatrins hus.

Vad har du för erfarenhet av graviditet och möte med den kroppsliga vården? Dela gärna med dig med en kommentar!

Och… Du glöm inte att ha en SuperBra dag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *