Livet rullar på…

jorden

 

Tänk om jag ägde en rymdraket. Tänk om jag bara så där skulle kunna sätta mig i den och fara ut i rymden få en paus och “bara få vara” där en stund och titta ner på vår vackra jord – helt ensam utan att riskera att sväva ut i universums nejder förstås. “Bara vara… – helt ensam… ” för att sedan säkert ganska snart åka tillbaka igen.

 

 

joei2015_fotografannikaskoglov11
Livet för mig idag som återhämtad från psykisk ohälsa och som 40 plussare är annorlunda än vad jag trodde och framför allt utifrån vad jag trodde det skulle bli för just mig. Å andra sidan så trodde jag aldrig att jag skulle bli äldre än mina 27 år, då jag fick diagnosen borderline som också kom att förändra min tillvaro åt båda hållen positivt som negativt. Det var dock mest en lättnad att få en diagnos – de visste var det var för ”fel på mig”. Jag förstod ju själv att det måste vara något mer än bara en depression som jag fick veta som 22-åring.
Livet idag och då är dess raka motsatts. Jag kan inte påstå att det finns något kvar av den Jouanita och den tillvaron som jag levde då. Tänk vad livet har förändrats!
Jag uppfyller inte kriterierna för diagnosen ätstörning, ångest, depression eller borderline idag och jag äter ingen psykofarmaka (mediciner) eller har någon kontakt med psykiatrin. Jag lever ett liv som många andra, med man, barn, hus och jobb. Men detta livet är inte heller alltid en dans på rosor. Det är dock mycket bättre än det jag hade men… hela samhället idag bygger tyvärr på att prestera och att allt ska gå så fort dvs på stress. Två fenomen som jag inte alls gillar men som även jag nu har blivit en del av. 
Livet som mamma, fru och arbetande kvinna på 40 + är för mig tufft med tanke på den sårbarheten jag vet att jag bär och jag vet att mina återhämtningsstunder är så värdefulla för mig för att må bra, men ibland hinner jag inte ens med dem. Jag har inte verktygen från min uppväxt om livets framfart och vad det kan innebära. Men jag har kunskapen och respekten att jag måste värna mer om mig själv och ta det lugnt. Det går inte att köra i 190 för det klarar ingen en längre tid. Så… en rymdraket kanske skulle vara bra att ha ibland.
Och… Du glöm inte att ha en SuperBra dag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *