Utbildning i självmordsprevention

aktion_livraddning
Sedan 2008 pågår
ett projekt inom Stockholms län i utbildning i Självmordsprevention och kunskap om psykisk ohälsa. Genom projektet Aktion Livräddning har det sedan dess utbildat verksam personal och boenden i olika områden inom Stockholms län och varje termin innebär också nya områden.

Jag känner en tacksamhet som har fått vara en del av detta arbetet som instruktör i och med mitt samarbete med RSMH-utbilding som i sin tur har ingått i ett samarbete med NASP på Karolinska Institutet och där vi då på RSMH har kunnat erbjuda kurser i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa. Otroligt värdefulla kurser.

Första Hjälpen till Psykisk Hälsa är en kurs lik Första Hjälpen kursen ABC men är i stället ett ABC för själen. På kursen får du ta del av en värdefull handlingsplan som lik ABC-DE också har sina fem steg som är viktiga att komma ihåg i möte med en person i svår psykisk ohälsa eller i kris. Genom att blir Första Hjälpare kan du rädda liv. Första hjälpen kan vara avgörande för hur det går för en person i kris som vid självmordsbenägenhet, självskadebeteende, eller i psykisk sjukdom som depression, ångestsjukdom eller substansrelaterade sjukdom etc när det gäller återhämtning och till att må bra igen eller få ett för den personen ett fulländat liv. Dina insatser kan vara avgörande. Rädda liv redan idag!

Idag fick Sverige ytterligare 15 nya första hjälpare i Stockholm och nästa vecka har vi ännu ett gäng på 20 nya första hjälpare.

Och… Du glöm inte att ha en SuperBra dag! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *