Självvald inläggning – en god möjlighet

sang

Läste idag en notis på Facebook om Självvaldinläggning i slutenvården för personer med Emotionell Instabil Personlighetsstörning (Borderline) som själva får välja i samråd med psykiatrisjuksköterska om de behöver bli inlagda eller ej i slutenvården. Jag tror på att detta är något mycket bra för dessa tjejer (som det vanligtvis främst är) att få denna möjlighet. Äntligen säger jag! Hoppas detta ger gott resultat när det utvärderas men tror mer på detta och absolut inte alls på att personer med självskadebeteende ska ens vistas på Rättpsykiatrin, som tyvärr har varit en plats som en del patienter har blivit inskrivna till.

Självvald inläggning ökar patienten till att ta ett eget ansvar för sin egna hälsa och ger också henne alt. honom möjlighet att på ett helt annat sätt också jobba tillsammans med personalen inom psykiatrin istället för mot personalen som det annars många gånger kan bli. Detta är också ett otroligt värdefullt sätt att verkligen öka patientinflytandet på och delaktigheten. Jag hoppas att vi får se mer av detta inom all psykiatri som tar emot patienter med självskadebeteende. Känner till att detta också ska pågå i Skåne vilket är toppen! Hoppas och tror att detta förblir statiskt. Tummen upp säger jag. Ge aldrig upp! Läs mer här om “Ny prisad vårdform inom psykiatrin”.

Och… Du glöm inte att ha en SuperBra dag! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *