Akademiska sjukhuset står bakom “Hjärnspöken”

Hjärnspöken en podd som kommer att beröra!

-Det viktiga är “Ge aldrig Upp”!

 

Under hösten 2017 kommer Akademiska sjukhuset i Uppsala att sända ut poddinspelningar som berör ämnet psykisk (o)hälsa. Programledaren är Specialistsjuksköterskan Minja Christovski och här är vi på gång med första inspelningen som spelades in fredagen den 13 oktober, där jag är första avsnittets gäst. Under cirka 20 minuter fick jag möjlighet att prata om min psykiska ohälsa men också det viktigaste av allt om återhämtningen dvs. vad hjälpte mig? Otroligt viktigt och värdefullt! Med i varje avsnitt kommer även de s.k. “experterna” vara med som belyser ämnena som tas upp utifrån sin expertkunskap.  

 

“Det handlar inte bara att vi måste våga prata mer om psykisk ohälsa. Vi måste också prata mer om att återhämtning från svår psykisk ohälsa är möjligt!”

Friskt? Vad är det egentligen? Vem faller inom den kategorin?Återhämtning från psykisk ohälsa innebär inte nödvändigt fri från medicin och avslut från psykiatri, vilket det också kan vara.

Återhämtning innebär också att jag som individ med den psykiska ohälsan lever ett för mig välfungerande liv där jag är respekterad som person och för den jag är oberoende av mina svårigheter. Att jag kanske behöver medicinerna för att må bra, att jag behöver stöd från socialpsykiatrin för att klara av min vardag och jag behöver kanske fortsättningsvis någon att prata med från psykiatrin för att må bra och inte fastna i mitt “illamående”. Och det kan vara tack vare dessa insatser som jag kan leva ett liv som många andra”.

Och Du… glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *