JA! – till media när det sköts på rätt sätt!

För någon vecka sedan fick jag ett mail om att en journalist önskar få skriva en artikel som berör social fobi och behövde någon som vill ställa upp på en intervju. Och som den återhämtningskonsult jag är som brinner för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och att vi måste våga prata mer om psykisk ohälsa men också mer om återhämtning från psykisk ohälsa, så kände jag att självklart ställer jag upp på detta. Och social fobi är ju något som det tyvärr inte alls pratas om men som påverkar den som drabbar oerhört mycket och verkligen begränsa ens möjlighet att leva ett bra liv. Jag var dock lite osäker om jag ändå hade den den erfarenhet som hon sökte vilket jag upplyste om. För visst har jag haft social fobi en tid i mitt liv då jag hade en psykisk ohälsa även om den i sin tur inte var diagnostiserad utan “bi-effekt” av mina andra diagnoser depression och borderline så är det så viktigt att vi medvetandegör detta men också att vi pratar mer om socialfobi som är en del av Ångesttillstånden.

Så jag ställde upp och artikeln kommer med i någon av kommande nummer av veckotidningen Året Runt. För jag tycker som så… om jag möts med respekt och journalisten gör ett bra arbete och jag får möjlighet att se texten innan det går till tryckning så ser jag det som en självklar positiv kanal i att sprida kunskap om psykisk (o)hälsa och återhämtning i vårt avlånga land. Det är ju detta som jag och mina kollegor brinner och jobba för. Och vi måste ju få läsa mer positiva artiklar och nyheter i dagens media och hjälpa media att belysa detta så viktiga ämne.

Här kan du läsa fler artiklar om mig där jag har hjälpt media att synliggöra psykisk (o)hälsa och återhämtning.

Och Du… glöm inte att ha en Superduper bra dag!   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *