Återhämtad – blev ett liv som “Svenssons”

För snart 18 år sedan försökte jag göra slut på mitt liv, två gånger inom loppet av fem dagar och låg då på intensiven. I kväll nästan 18 år senare står jag här hemma i köket och kokar saft på fjolårets skörd av svartvinbär. Vilken kontrast!

Jag tänker ganska regelbundet på mitt “förra liv”. En av skillnaden i dag jämfört med förr är att då jag tänkte på det som tillhörde historien var att jag idag har lärt mig att inte fastna i det som har varit. 

Ibland ligger min historia så nära mig i mitt känsloliv. De starkaste känslorna av känsloregistret som, ledsamhet och sorg gör sig då påmind. Och när jag tänker ännu längre tillbaka som till gymnasietiden så kan jag känna av en enorm sentimentalitet. Tonårstiden gick så fort. Det känns dock som igår. Det var då min psykiska ohälsa började. Vissa delar av den tiden vill jag inte alls tänka på – vissa delar längtar jag tillbaka till.

Idag lever jag ett liv som “många andra”. Ett liv som en del skulle kalla “Svensson-liv”. Mitt liv idag jämfört med det som har varit är som natt och dag. Och när jag nu idag tänker tillbaka på det som har varit, så kan jag inte riktigt förstå hur jag kunde må som jag mådde och göra det jag gjorde. Framför allt när jag inte känner av det mående idag. Jag vet… det låter förvirrande. Kanske är det sorgen i mig som gör mig så förvirrad? Hur som… jag är tacksam för det liv jag har idag. Jag är välsignad med en man som står ut med mig och som ser något hos mig som jag fortfarande själv inte ser. Jag har två fantastiska killar som är mina mirakelgrabbar och som är största anledningen till att jag måste värna om livet idag och jag har hittat mina återhämtningsoaser och försöker ta vara på det liv jag har idag. Och jag har ett hem med en trädgård och med ett litet växthus – där jag kan få bli ett med mina växter och odlingar vilket jag så brinner för. Detta är livet – detta är mitt livs lycka tillsammans med mina grabbar! 

(Livet blir inte alltid alls som man tror sig att det kommer att bli – man får bara inte ge upp det!)

Och Du… glöm inte att ha en Superduper bra dag! 😉 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *