En starkare röst för de som mår dåligt!

Psykisk ohälsa måste om och om igen pratas om. Och att återhämtning från psykisk ohälsa är möjligt måste vi också prata mer om. Aldrig förr har detta tabubelagda ämne lyfts fram så mycket som det görs nu, men än är det inte “enough” och det tror jag aldrig att det kommer att bli.

Vox Vigor är en ny nättidning som invigdes den 28 augusti. Studiefrämjandet i Uppsala har tillsammans med målgruppen personer med psykisk ohälsa skapat en nätbaserad tidning för erfarenhetsutbyte mellan brukare, anhöriga, vårdpersonal, politiker och allmänheten.

VOX betyder röst och VIGOR betyder kraft.

Läs mer om nättidningen här.

 

Och om du är en person som föredrar “traditionella böcker” så hittar du en hel del läsvärt här för dig som vill må bättre och för dig som är anhörig hittar du läsvärt här

Vill också passa på att tipsa om olika poddar som berör ämnet om psykisk ohälsa. På sidan Poddtips finns flera spännande och intressanta poddar för dig som gillar att lyssna på sådana. I Hjärnspöken som är inspelat på Akademiska sjukhuset i Uppsala får du följa patienters och närståendes berättelser tillsammans med landets främsta medicinska experter. Syftet är att öka kunskap, inge hopp och förståelse för psykisk sjukdom och vården omkring. Hjärnspöken är en podcast som vill utmana människors bild av psykiska sjukdomar. 

Bortsett från bra tidningar/böcker, poddar så finns det gott om hemsidor. Och det har väl inte gått någon förbi? Men vilka sidor är då värt ett besök? Ja lite beroende av vem du är så har jag valt att dela upp hemsidorna. Självklart så kan vem som helst besöka vilken sida som. Men för att kanske lättare hitta information som riktar sig till just dig så tror jag att det är viktigt att göra denna uppdelning. 

Jag är själv väldigt imponerad av hur mycket bra det finns inom ämnet psykisk (o)hälsa. Men om allt är spritt på flera depåer ja hur är det då möjligt att hitta allt detta som är bra och som riktar sig till just dig? Ännu en anledning till att denna hemsidan finns och som i praktiken ska fungera som en informationsportal. Så låt dig berikas av informationen på Återhämtningskonsult inom psykiatri.

Hemsidor väl värda ett besök för dig som….

Och Du… glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *