Etik Café “Sluten avdelning”

 

OM

Sluten avdelning bygger på inspelning från en psykiatriska akutavdelning på S:t Görans sjukhus i Stockholm där regissören Maud Nycander har följt några patienter under ett och ett halvårs tid. I första delen får vi bland annat följa en patient med bipolär sjukdom. Några är inskrivna enligt LPT – lagen om psykiatriska tvångsvård. Vad händer när man är manisk och själv söker hjälp men inte får en plats? 
Filmen tar också upp om självmordsbedömningar och patientsamtal som personalen arbetar med.

I andra delen “Vi flydde från Sverige” får vi möta en man från Chile som genom åren har haft återkommande depressioner. När hans anhöriga tillslut tar honom till akuten och han skrivs in på avdelningen så får vi bland annat följa hans rädsla för elbehandling som han tillslut bestämmer sig för att genomgå.
Psykiatrin får även möta asylpatienter som oftast befinner sig i djup kris. I denna del av Nycanders film får vi följa en kvinna som har fått avslag på sin asylsökan.

“– Det finns så mycket myter om psykiatrin. Jag ville avdramatisera det hela och skapa inblick i verksamheten, säger Maud Nycander.”

Slutenvårdsavdelning som Etik Café

Törnström återhämtningskonsult inom psykiatrin erbjuder i samarbete med Föreningen (H)järnkoll möjligheten att tillsammans med två av oss ambassadörer boka ett Etiskt Café där vi kommer till Er verksamhet för att diskutera olika etiska områden utifrån filmen Slutenavdelning.  

Läs mer här.

Och Du… glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *