Göteborgs storsatsning på Återhämtningsinriktat förhållningssätt rullar på, även 2019!

 

År 2016 började jag mitt arbete som utbildningsadministratörRSMH-utbildning i Stockholm på deltid dvs. vid sidan om mitt företag som återhämtningskonsult. Våren 2017 kom ett mail i mailboxen på RSMH-utbildning med möjlighet att skicka in en ansökan för att “vinna” en upphandling kring utbildningar i Återhämtningsinrikat förhållningssätt i Göteborg. Vi vann upphandlingen!

Idag 1,5 – år och 18 kurser senare, har vi nu i samarbete med RSMH-utbildning, Psykiatrisamordningen och GR Göteborg skapat ihop denna lilla utbildningstrailern som ska hjälpa oss att sprida detta viktiga budskap om att återhämtning från psykisk ohälsa är möjligt, med rätt stöd, rätt hjälp och också med hjälp av eget arbete. (Tacksam att jag har fått vara del av detta och har fått ha huvudansvaret för dessa 18 kurser).

Fler professionella framför allt behöver anamma denna kunskap om återhämtningsinrikat förhållningssätt men, också om vad det kan innebära att gå ifrån att ha en traditionell vårdinriktad verksamhet versa återhämtningsinriktade verksamhet. Kursen som är på två och en halv dag eller en hel dag ger dig som kursdeltagare en hel del kunskap, tips, reflektioner, inspiration etc. för att kunna arbeta mer återhämtningsinriktat.

Kursen finns även för dig som är anhörig/närstående tillsammans med dig som mår dåligt i psykisk ohälsa för att få mer kunskap om återhämtning, hur man kan stödja någon som mår psykiskt dåligt och vad man kan göra själv för att må bättre. Kursen är då något kortare för att du ska orka ta till dig all information som ges under kurstillfället.

Läs gärna mer på RSMH:s egna hemsida eller maila mig Jouanita Törnström för mer information.

 

Andra kurser hos RSMH-utbildning är:

  • Att möta hyresgäster med psykisk ohälsa
  • Brukarinflytande
  • Bättre bemötande
  • Första Hjälpen till Psykisk Hälsa
  • Återhämtningsinriktat förhållningssätt

    Övrigt:
    Brukarrevision för dig som vill öka kvalitén i verksamheten.

Och Du… glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *