Aldrig ska jag sluta älska Dig!

När vår andra son föddes 2013 fick jag åter lyckan och äran att bli mamma ännu en gång. Det hade gått fem år sedan senast! Och ja mirakel sker…. han och hans storebror är mina små mirakel. Mirakel som jag aldrig själv trodde skulle ske när jag år 2000 försöker ta livet av mig två gånger inom loppet av fem dagar. Eller när jag sitter där på min sängkant i mitt lilla “skyffe” i landstingskorridoren jag då bodde i ute på Luthagen i Uppsala och försöker förklara för distriktssköterskan som kom med mina mediciner att det finns inget värde med att leva. Det är ingen som är brydd om mig jag finns eller inte. “Jag kommer heller aldrig ändå få det liv jag önskar mig, sa jag!”
Men uppenbarligen ska man inte ge upp – mirakel kan ske! “Hur vet jag att livet inte är värt att leva om jag inte lever det?”

 

Aldrig ska jag sluta älska dig! 

När vi så kom hem ifrån BB efter fem dagar i början av mars 2013 och all vardags bestyr här hemma kom igång och den lille grabben blev ett par månader gammal, så minns jag att jag vid ett par tillfällen sitter och lyssna på Gardells låt: “Aldrig ska jag sluta älska dig” med lilla sonen nära mig i min famn. Jag tittar honom väldigt djupt i hans blå ögon. Suger in hela miraklet med mina ögon, klappar honom över huvudet och sjunger med den vackra texten medans lyckotårarna rullar ner för min kind. Alltså vilken känsla! Jag minns den som det var igår.
När jag sitter där på köksstolen – bara han och jag och sjunger nedan text så rullar hela mitt liv upp som en film i huvudet. Jag ser allt jag har gjort, allt jag har varit med om, min barndom, min uppväxt som var långt ifrån bra, farmor & farfar jag älskar och saknar och ja hela livet passerar. Men också den delen när jag var nere i helveteskapet och inte trodde på att jag någonsin skulle våga säga Ja till livet. Jag ser de stunderna där jag verkligen försöker göra slut på allt. Men inte nu mer! Jag lever. Mina söner behöver sin mamma, tänkte jag när jag sjön med. Jag har ingen rätt att beröva dem på henne! 
Jag sjöng med låten om och om igen för här satt jag med ett mirakel i famnen…. jag hade sagt Ja till livet och jag var världens lyckligaste i hela världen kändes det som, för jag hade fött två mirakelsöner och hade fått äran att bli deras mamma. Och som svärfar brukar sig att dessa två grabbar, valde mig och min man att bli deras föräldrar – för att vi är rätt föräldrar för dem.
Hursom….tänk hur en låt kan få en oerhört stark betydelse och känslan att få vara med i en sådan väldigt känslosam stund… det är bara vi jag & min nyfödda lilla son. Denna låt är så klart nu för alltid en av mina favoriter.


Lyssna på låten här med Helena Bergström

Jag vet att jag inte är någon skönhet eller så
Om du lämnar mig kan jag väl det förstå
För vad har jag ge dig som ingen annan har
Jag är ingen särskild medans du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Ge inte upp

Livet är en gåta du är gåtans svar
Allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
För också när jag tvivlar det känns som allt är slut
Jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
Ge inte upp

När jag klantar mig
När jag sviker dig
När jag sabbar och förstör
Var kvar ändå
Tro för oss två för du vet vad jag än gör
Ja vad jag än gör

Så aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
Ja jag är där för dig

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
Ge inte upp

Ge aldrig upp
Älskar dig så

(J. Gardell)

Och Du… glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *