VINN T-sandcit armbandet “Ge aldrig upp” i valfri text

Nu är hösten på ingång. Och jag har sedan förra året försökt odla fram en pumpa (tyvärr blir det bara en) för att pryda entrén på framsidan. Grön hälsa är oerhört viktigt för mig. Att få så, vattna, odla och plantera – att se det lilla fröet eller lilla plantan växa och ge frukt eller fantastiska blommor är lycka. 

Böcker och vetenskapen skriver om hur mycket naturen har inverkan på en psykiska mående och människans välbefinnande i sig. Många väljer att gå ut i skogen, andra odlar i den egna trädgården eller har en blomsterprakt på balkongen. Jag har dock inte förstått tjusningen med att plocka ogräs i rabatterna men det finns dem som mår bra av det också. 

När jag mådde dåligt för 19 år sedan hade jag svårt at ta mig ut över huvudtaget. En distriktsköterska fick mig att klä av mig pyjamasen sent på förmiddagen för att sätta på mig kläder och gå ett varv runt ut huset med hennes hund som hon hade med sig. Tack vare att jag hade en god relation till henne så fick hon mig att göra detta. Ett sätt att också bryta min isolering. Lite solljus och frisk luft är en bra medicin.
När jag sedan flyttade till en lägenhet med stor balkong så började jag så i balkonglådor och vilken prakt det blev. Jag blev så glad för det. Jag lyckades också hålla blommorna vid liv, vilket inte alltid är så enkelt när man anser att man inte har “gröna fingrar”. 

Nu med trädgård och växthus så känner jag mig lycklig lottad. Jag har precis vad som en återhämtning, mår bäst av för mig i alla fall. Alla måste hitta just det som de själva mår bra av. Och att se att jag har lyckas få fram en större pumpa än förra året är ju klart häftigt. 

Pumpatävling! – Denna tävling är nu avslutad!
Vinnare av tävlingen hittar du HÄR!

Var med på min pumpatävling! Gissa vikten på pumpan på bilden genom att skriva din gissning i kommentarsfältet så tar jag sedan kontakt med dig som antingen gissar helt rätt eller är närmst antal kilo. Tävlingen pågår till den 30 september, 2019
Du som vinnare får T-sandcit armbandet “Ge aldrig upp” (värde 79.00 kr) på valfritt språk (svenskan, engelska eller latin – det väljer du).

LYCKA TILL!

Och Du—- glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *