On the spectrum för autism

I dagarna lanserade vi vårt nya T-sandcit armband för Autismspektrumtillstånd (AST) “On the spectrum“.  Armbandet är skapat av glaspärlor i våra färger rött, blått och vitt och med den viktiga lilla pärlan – hjärtat. 

Vi vill med detta armband öppna upp möjligheten att synliggöra denna neuropsykiatriska funktionsnedsättning som det pratas väldigt lite om. Autism är vanligare än vad vi tror. Cirka 1 på 150 barn har autism och förekommer främst hos pojkar. 

Vi på TÖRNSTRÖMs återhämtningskonsult inom psykiatri, tycker det är viktigt att kunskapen kring autismspektrumtillstånd (AST) ökar i vårt samhälle. Och hos all skolpersonal samt personal i andra verksamheter där barnen finns ska man ha tillräckligt med kunskap om AST för att ge barnen den stöd de behöver. Kunskap kring även andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD och Tics, är lika viktig då dessa är vanligt förekommande kombinationer. 

Genom kunskap möjliggör vi att ge dessa barn (och vuxna) att just dessa fantastiska individer som de är ska få en vardag som fungerar utifrån deras behov. 

On the spectrum för Attention

Vi har valt att för varje sålt armband i vår webbshop skänka 10% till Riksförbundet Attention som jobbar för att personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättning ska få ett fungerande liv. Ett förbund som gör skillnad.

 

Och Du…glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *