Positive vibes gives a positive mind

Låt oss dela med oss av det positiva som till synes finns hos oss alla, bara vi väljer att se det och vågar att se det. Från måndag till söndag, varje vecka korsar vi positiva händelser. Vi hör något som vi tycker om, läser kanske något som vi håller med om eller tycker är intressant. Vi kanske känner doften av något gott, vi ser något eller någon som vi tycker om, läser något som vi kan hålla med om eller smakar något som vi älskar. Allt detta är vi med om dagligen i alla fall varje vecka. Det finns positivitet runt omkring oss hela tiden, om vi väljer att se det och erkänna det. Så varför inte dela med det till någon som står dig nära, håller av eller som du helt enkelt bara vill göra glad. “Positive vibes gives positive mind”.

Hur gör jag?

Positive vibes gives a positive mind, hur går det till? Först och främst bestäm dig för att du ska ge det en chans under en månad, så har du ett tydligt slutmål. Först när du har nått slutmålet så kan du utvärdera månaden om vad dela positiva minnen har gett dig om det har gett dig några positiva tankar, ändrat din syn på ditt liv eller livet i generellt, gett dig kraft, glädje eller vad som helst som är positivt. För att nå slutmålet så måste du nå delmålen. Delmålen är att varje söndagkväll har minst 5 positiva bilder i mobilalbumet från den gångna veckan som symbolisera för Dig, något bra – det som på något sätt har gett dig “positive vibes” och som du skickar iväg till 1-3 personer i din närmsta omgivning och som i gengäld gör samma sak tillbaka. Så det första du behöver då göra är att berätta för de utvalda om “Positive vibes gives positive minds”. Tala om att du behöver få hjälp med att fylla ditt liv, dina tankar och dina känslor med mer positiva vibbar. Vi människor tenderar att fokusera alldeles för mycket på det negativa många gånger men det positiva finns där också hela tiden, men försvinner oberoende av om du mår psykiskt dåligt eller inte. Nyheterna matar oss med den ena negativa händelsen efter den andra. Det handlar mycket om vad vi väljer att se och ta till oss. Det som är viktigt är att det bara är bilder som du skickar iväg på söndagskvällarna – inga ord, inga förklaringar, således ingen text utan enbart bild. Men det kan vara en bild på en text som te.x ett ordspråk eller en fras. När du sedan själv få bilder skickade til dig, så var medveten om det dom bilderna väcker hos dig, dina tankar och känslor, fokusera enbart på de positiva. Kanske det dyker upp en bid av de som skickas till dig som du vill veta mer om då kan du återkoppla med en fråga eller positiv kommentar etc. Bara det är positivt.

Så här gör du steg-för-steg

  1. Välj 1-3 personer som du vill dela med dig av dina bilder till och berätta att du vill varje söndagskväll avsluta din vecka med att skicka minst 5 positiva bilder till honom/henne för att lägga mer fokus på det positiva och att personen skickar i gengäld sina 5 positiva bilder eller fler till dig. Det är viktigt att ni båda delar med er av veckans bilder.
  2. Börja med att samla på dig positiva bilder från veckan. Det är viktigt att det är 5 bilder eller fler för att det ska få den effekt som detta ändå ger. Det behöver nödvändigtvis inte vara en bild per dag. En dag kan leda till tre positiva bilder. Och det får gärna bli fler än 5 bilder.
  3. Varje söndagkväll när kvällen nalkas (förslagsvis ett par timmar innan sängdags så hinner du också kanske mottaga bilder innan du har lagt dig) så skickar du iväg dina bilder (utan kommentarer) till de personer som har tackat Ja till att dela med sig av sin vardag.
  4. Bli medveten av vad som händer inom dig när du söker dessa bilder och fotografera dom under veckan. Hur känns det när du skickar iväg dom på söndagskvällen? och vad tänker du och känner du när du får ta del av deras positiva bilder?

Glädjen blir dubbel glädje

Jag har två vänner som står mig nära som tyckte detta var en bra idé. I ena personens liv så flyter vardagen på med jobb, sonens aktiviteter etc. Och min andra vännina har sina ups and down. Så det var kul att dom nappade på denna idé. Så tidig söndagskväll fick jag mottaga de första fem bilderna. Att titta på en bild som föreställde insidan av en tågkupé, en bild på en kaffekopp och ett spel, en tom föreläsningssal och en bild på grabben så blev min medvetenhet…. leende på läpparna, glädje, nyfikenhet och lugn. Nu på måndagsmorgonen så hade jag fått de andra fem bilderna av min andra väninna. Bild som var på hennes pojkvän ute i solen, naturbild på en massa mossa/lava, solnedgång, föreläsare och en powerpointbild gav mig glädjen av att se andras positiva ögonblick i sin vardag. Återigen känner jag glädje och nyfikenhet och kommenterade sedan bilden på mossan/lavan med att se både vitmossa, grönmossa, gråmossa och lava på en och samma bild. Och återigen känner jag ett lugn av att även mina vänner har positiva ljusglimtar i sina liv. Det finns mycket positivt och det behöver vi få mer av.

Och Du…glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *