Så erövrade padel mig!

I början av oktober, 2022 så var jag och en vän till en padelarena i Enköping just för att “bara prova-på” den så väl populära träningsformen som verkar ha tagit Sverige med storm under pandemin. Det byggs padelarenor överallt och flera stycken på en och samma ort. 

Min vän tyckte att när vi ändå skulle “prova-på” så kunde vi likaväl göra det med experttips. Så vart då fallet… hon bokade in oss på en timmas träning med en padeltränare.  Att jag skulle bli såld på sporten var jag i stort sett inställd på och förbered. Jag hade således verkligen sett fram emot denna timma. Jag har alltid älskat att utföra bollsporter som fotboll, inneband, tennis, brändboll and you name it… bollsporter på gympan i skolan var min grej medans orientering var en plågan, minns jag. “Du har verkligen ett bollsinne”, sa min idrottslärare till mig och gissa vem växte sig nästan lika lång som flaggstången. Att få beröm var jag inte heller så bortskämd med. 

Sagt och gjort efter en timmes träning med min vän och tränaren, så hade jag bestämt mig… jag ska börja spela padel. Det är ju kul och det bästa av allt, jag förbränner ju kalorier av att ha kul och vilket är något jag också behöver… båda delarna “ha kul” och “träning”. Jag är så långt ifrån en träningsmänniska över huvudtaget. Det blir vad det blir. Men då jag äter en massa mediciner som jag verkligen behöver för att må bra och fungera så behöver ju kroppen och hjärnan att man rör på sig helt enkelt. Jag märker ju att jag är liksom… inte den mest vigöra person längre. Rastlöshetspromenader i all ära (stavgång i rask takt) men inget jag tycker är så himla kul men när rastlösheten tar över då blir det rastlöshetspromenader. Så då är ju padel ett bra komplement och inte bara det att jag har kul och tränar, jag får ju också komma i ett nytt sammanhang, träffa nya människor (även om det kan vara otryggt och läskigt så är det så viktigt att göra det ändå. Gå över tröskeln som stoppar, det går. Och miljöombyte blir det också och så mycket mer. 
Enda nackdelen för min del med padel är att man behöver ju i stort sett vara minst två som spelar. De flesta padelklubbar håller dock i olika aktiviteter som man kan anmäla sig till och då spelar man både med och mot varandra under en till två timmar. Super kul.
Så padelutrustning köptes i form av racket, bollar och väska. Racken kan man hyra men i längden blir det kostsamt om man vet med sig att man vill satsa på denna träningsaktivitet. Jag har även bokat in mig och min 14-åring på padelkurs så det ser vi fram emot. En grej som han och jag gör padelspelning mamma och son, väldigt mysigt och något vi verkligen behöver. 

Det här får mig verkligen att tänka på “Fysisk aktivitet på recept” något som en del regioner erbjuder patienter. Och nu när jag verkligen har hittat min grej då tycker jag att träning är roligt. 

Och Du ha en SuperDuper bra dag!
“Never Give up”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *