Välkommen 2018!

Hej 2018 och TACK till 2017!

Nytt år och nya möjligheter. Året som var har varit lärorikt och berikande på flera plan. Våren innebar bland annat möjligheten till att hålla i tre kurser i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa på Riksföreningen Attention i Johanneshov tillsammans med min kollega Brita Modig.

Läkarprogrammet i Uppsala satsade på ytterligare tre föreläsningar för sina läkarkandidater á 45 minuter där tyngdpunkten låg på bemötande och återhämtning utifrån ett brukarperspektiv.

 

SeSam och Infoteket i Uppsala bokade in föreläsningen “Mer än Bara Lite Ångest” med mig och min kollega Petra Rohrer. En mycket uppskattad föreläsning med ett gediget intresse från cirka 40 åhörare.

 

Alltid lika roligt är det när vi får beställning på workshopen “SIP-ur ett brukarsperspektiv”. I Falun var det omvårdnadsförvaltningen som ville på ett enkel sätt få mer kunskap om SIP processen och vad det innebär att göra SIP som också ger resultat. Workshopen i Falun hölls tillsammans med kollega Åsa Höij.

 

Det som var lite utstickande för årets föreläsningar var att framför allt hösten innebar en hel del möten med anhöriga på olika anhörige organisationer. Även Anhörigas Riksförbund bokade en föreläsning med oss. Mycket givande och intressanta möten. Och det känns så glädjande att få denna möjlighet att föreläsa “Återhämtning – visst är det möjligt” och ge hopp om att återhämtning från svår psykisk hälsa verkligen är möjligt. Även ett inhopp i en anhöriggrupp enligt Akermodellen på Akademiska sjukhuset blev det i november.

 

Året innebär också ett och annat möte med media. Bland annat blev det en poddinspelning för kommande podden Hjärnspöken som Akademiska sjukhuset står bakom. Det blev även en artikel “Nu vågar jag tacka Ja till julfesten” i Året Runt som kom ut lagom före jul och som handlade om social fobi och förväntningar på hur man ska vara just vid dessa högtider.

 

Året 2017 gav också nytt sving i samarbetspartners. Vi har nu även samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholm kring vår kurs “Första Hjälpen till Psykisk Hälsa” som vi kommer hålla i Vuxenskolans lokaler med start den 5 mars. Läs mer om cirkeln här.

 

Även OstGota Care – utbildning har blivit en av våra nya samarbetspartner. Detta resulterade i att cirka 50 talet av professionen inom socialpsykiatrin fick ta del av föreläsningen “Våga säga Ja till livet – om att vara borderline”.
 

Vi tror gott om året 2018. Vi tror att året har en hel del att erbjuda med härliga överraskningar och en massa bokningar av föreläsningar och kurser. Att intresset att få mer kunskap ökar i samhället och där den professionella brukarerfarenheten för ett allt högre värde. Vi är tacksamma för våra nya och gamla samarbetspartners och ser fram emot ett år där företaget får möjlighet att växa och blomma till ett stort och vackert Magnolia träd som blommar på bar kvist.

 

Och Du… glöm inte att ha en SuperDuper bra dag! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *