Älskar du att lyssna på poddar? På denna sida får Du tips på poddar om livet.
MEN VAD ÄR EGENTLIGEN EN PODD?
Podd (Podcaster) är programavsnitt som finns på internet. Podcaster är ofta originalinspelningar av ljud- eller videomaterial, men de kan också vara inspelade TV- eller radioprogram, föreläsningar, framföranden och andra händelser. Podcaster är ett sätt för lyssnaren att få tillgång till gratis innehåll från hela världen. För de som skapar podcaster är det ett suveränt sätt att nå en bred publik. På denna sida För dig som lyssnar på podcaster får du mer information om hur du kommer igång med podcaster etc.
Tips på Poddar om livet
Existenspodden – Agneta Lagercranz pratar om livet och döden med olika gäster.
Inferno podcast – UllaKarin Nyberg, psykiatriker och suicideforskare, för modiga samtal o självmord.
Hjärnspöken – Berättelser ur verkliga livet. I podden delar patienter och närstående med sig av sina berättelser tillsammans med landets främsta medicinska experter.
Hjärnpodden – Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.
Kropp och själ i P1 – P1:s hälsojournalistiska program med Nina Glans som ansvarig utgivare.
Manskligt – Mårten Granlund grundaren til “Under kevlaret” pratar om män och psykisk ohälsa.
Pillerpodden – grundades av Emmas Westas Rödin och Siri Strand med syftet att förebygga psykisk ohälsa bland unga.
Psykiatrikerna – läkarna Anders Hansen och Simon Kyaga intervjuvar världsledande forskare om deras vetenskapliga arbete.
Psykologipodden – psykologstudenten Jacqueline Levi blandar intervjuer, samtal och faktapresentation med experter, organisationer och andra framstående personer för att tillgängliggöra psykologisk kunskap.
Sinnessjukt – Christian Dahlström lyfter fram depression, ångest, social forbi, panikångest och andra former av psykiska problem.
Skamlöst – Programledarna Saga Becker och Selene Cortes träffar olika gäster och pratar om det de skäms mest över.
Tiliapodden – Annesofie Blixt – pratar om ungas psykiska ohälsa med främsta syfte att ungas röster ska få höras.
Ångestpodden – Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg tar upp tankar och funderingar som många någon gång har tänkt, men inte pratat högt om.
(Källa: Tidningen Mind nr2 – 2017.17)