joei2015_fotografannikaskoglov11

Namn: Jouanita Törnström, 43 år
Gör idag: Jobbar som Återhämtningskonsult inom egna företaget med huvudsak föreläsningar och kurser inom psykisk (o)hälsa. Är en av Sveriges främsta föreläsare inom psykisk ohälsa idag.
Ideellt arbete: Sitter med i styrelsen i Ångestsyndromsällskapet i Uppsala, 2016.
Utbildningar: Leg. Psykiatrisjuksköterska med en medicin kandidatexamen, 1999
Antal föreläsningar: Över 300 föreläsningar sedan start 2005
Talarförmedling: Finns med hos Psykepedia & Funka för livet
Bor: i Uppland
Familj: Man och två söner samt tre katter Texas, Dallas & Simba
Tidigare diagnoser: Ångest & Ätstörning 1991 – 2008, Depression 1992-2008 och Borderline 2000-2008
Återhämtad: Sedan hösten 2008
Aktuell med: Böckerna “Ansiktet bakom masken – om att vara borderline” 2004, 2012
och boken “Våga Säga Ja till livet – om att övervinna borderline”, 2013
Får mig att må bra: Att krama mina söner och ge dem fulländad uppmärksamhet, att få så, odla och plantera växter i mitt växthus samt att umgås med vänner.
Framtidstro: Ska leva tills jag blir 100 år
Motto: “Ge aldrig upp”

Jag, Jouanita Törnström

Efter att själv ha mått dåligt i psykisk ohälsa sedan mitten av tonårstiden är jag idag helt återhämtad och arbetar som återhämtningskonsult i det egna företaget. Förutom föreläsningsverksamhet i egen regi är jag aktiv kursledare för RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) sedan 2006 och håller kurser hos dem i Bättre bemötande samt i Återhämtningsinriktat arbetssätt för främst personal inom kommun, landsting och socialpsykiatrin. Tillsammans med RSMH-utbildning men också i egna företaget håller jag som instruktör även i kurserna i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa. Jobbar även på deltid hos dem som Utbildningsadministratör.

Jag är även utbildad “Attitydsambassadör” hos (H)järnkoll sedan 2010 och är ute och föreläser inom ämnet med egen erfarenhet av psykisk (o)hälsa. Jobbar även en gång i veckan på Forum för Brukarinflytande i Uppsala där jag ansvarar för att sprida information om projektet som deras Kommunikationskonsult.

Jag har tidigare erfarenhet av uppdrag som Konsulter i vården som Patientcoach under en projektperiod via föreningen Balans i Norra Stockholms psykiatri och även som Brukarrevisor för Brukarnas Revisionsbyrå i Uppsala.

Filmen ovan visar min föreläsningspresentation för skolor.